De 15 ani distribuitor produse BIO
 

Confidentialitate

Politica de confidentialitate si Politica cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Toate datele colectate in momentul accesarii site-ului www.Novabio.ro sunt prelucrate in conformitate cu prevederile legale existente. 

SC NOVABIO ORGANIC SRL (denumita in continuare “Novabio.ro”, “societate”) este o companie inregistrata in Romania, cu sediul in Bucuresti, J40/10006/2009 si cod fiscal RO26077830, telefon 0744025137, email comenzi@novabio.ro Novabio.ro este un magazin online, astfel incat pentru a ne desfasura activitatea intram in contact cu vizitatori online care doresc, prin propria vointa, sa plaseze comenzi. Dupa preluarea comenzilor preluam datele necesare in vederea livrarii acestora. Pot fi realizate campanii de marketing sau promovare pentru diferite produse prezentate pe site si/sau alte operatiuni de prelucrare a datelor personale. 

Datele personale introduse de catre cumparator vor fi folosite de Societate numai in scopul declarat al acestui site: facturarea, livrarea produselor comandate, confirmarea comenzilor, eventualele promotii, buletine informative, newslettere, facilitarea comunicarii cu clientii, informarea acestora cu privire la functionarea site-ului, etc. 

Colectam date despre clienti prin informatii furnizate direct de client prin intermediul formularului de contact, contului de client (daca acesta este ales), prin solicitarile adresate prin orice mijloc de comunicare catre Novabio.ro, prin comenzi plasate pe site, abonare newsletter. De asemenea prin orice mijloace solicitate de client prin care acesta doreste servicii sau produse oferite de Novabio.ro 

Prin inregistrarea ca utilizator al  Novabio.ro va vom solicita urmatoarele date personale, precum numele si prenumele, adresa de corespondenta/livrare, adresa de e-mail si telefonul, date folosite exclusiv in vederea facturarii, livrarii si comunicarii directe cu dvs in calitate de Client al serviciului Novabio.ro. De asemenea, pentru a va abona la newsletterul sau alertele  Novabio.ro va trebui sa ne comunicati o adresa de e-mail valida. Aceste date sunt necesare pentru a va permite accesul pe site si a livra produsele si/sau serviciile alese de client. Forma legala pentru aceasta prelucrare de date o reprezinta insasi aderarea la un contract intre parti (client si site) de fiecare data cand sunt indeplinite cerintele de mai sus sunteti de acord cu furnizarea acestor produse/servicii, implicit va dati acordul pentru termenii si conditiile aferente, consimtamantul pentru comunicari comerciale (cu posibilitatea de dezabonare de la acest tip de comunicari comerciale la solicitarea clientului). 

Va rugam sa parcurgeti aceasta pagina in care va este prezentata Politica de Confidentialitate pentru a va informa cu privire la informatiile colectate de Novabio.ro cu privire la modul in care sunt folosite acestea, precum si la drepturile cu privire la protejarea intimitatii dvs. 

Pe site-ul www.Novabio.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si a parolei personale. Societatea nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale (daca acesta alege sa creeze un cont si sa comanda printr-un contș exista si optiunea de comanda fara cont, caz in care datele prelucrate se refera doar la cele solicitate mai sus).

Datele personale vor putea fi insa transmise procesatorului de plati online daca exista suspiciuni legate de fraude bancare cu carduri sau plati neautorizate, autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare. De asemenea ar putea fi necesar sa solicitam informatii fiscale suplimentare, daca suntem obligati de lege sa depunem declaratii fiscale in legatura cu produsele comandate de client, fiind indreptatiti sa solicitam aceste date pentru a respecta legea si prevederile legale in vigoare. Nu folosim date pentru comunicari de marketing decat in urma unui acord explicit al clientului. Exista mereu optiunea de renuntare a primirii unor astfel de comunicare in orice moment, prin trimiterea unui email catre comenzi@novabio.ro sau telefonic. 

Societatea adera la securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic dar nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de comenzi@novabio.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, Societatea nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul. In acest caz raspunderea apartine societatii de gazduire, a companiilor care gestioneaza serverele si/sau alte sisteme informatice necesare. 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele stocate de catre noi sunt cele furnizate de catre dvs. in momentul crearii contului/plasarii comenzii: nume, prenume, adresa, telefon, e-mail, lista produse comandate, toate acestea fiind necesare pentru a se putea onora comanda. Unele dintre aceste informatii pot fi folosite pentru a va putea contacta in vederea confirmarii comenzii (e-mail, telefon), livrarii produselor (numar de telefon, adresa) sau trimiterii de catre oferte promotionale (e-mail).

Vor fi solicitate datele dvs. cu caracter personal in situatii ca cele enumerate mai jos:

•           la crearea unui cont de utilizator

•           la plasarea unei precomenzi/comenzi pe site si la operarea acestea in depozit

•           la facturare

•           in momentul in care ne contactati telefonic/e-mail/whatsapp

•           atunci cand participati la una dintre campaniile noastre promotionale

•           atunci cand ati acordat permisiunea unora dintre furnizorii sau partenerii nostri comerciali de a face schimb de informatii cu noi privind datele dvs. (de pilda firma de curierat, procesatorul de plati online)

Datele dvs. vor fi utilizate in urmatoarele scopuri:

•           procesarea unei precomenzi/comenzi si notificarea dvs, privind stadiul acesteia

•           facturare

•           oferirea de acces la magazinul nostru online si la oricare dintre serviciile si produsele pe care le prezentam

•           furnizarea si livrarea produselor comandate (astfel pot avea acces la datele dvs. cu caracter personal compania de curierat si cea care proceseaza platile online atunci cand ati ales sa efectuati plata cu un card bancar)

•           trimiterea de notificari, oferte, discounturi si informatii specifice

•           identificarea clientului 

•           in eventualitatea in care putem prevedea/combate anumite fraude de securitate cibernetica - conform prevederilor legale in vigoare datele dvs. vor putea fi transmise autoritatilor competente si/sau procesatorului de plati online

Colectam asadar datele in vederea unei bune desfasurari a serviciului de comert online (e-commerce).

Novabio.ro nu are acces la informatii privind parole, carduri bancare sau alte date sensibile, de aceea va atentionam ca dvs, sunteti responsabil de pastrarea in siguranta a acestora; societatea care administreaza site-ul nu este responsabila in cazul in care terti afla de la dvs, intentionat sau nu, date privind contul de utilizator, parole etc.

Aveti oricand dreptul de a solicita informatii despre datele de client pe care le detinem. De asemenea puteti modifica sau sterge datelele cu caracter personal fie accesand personal contul de utilizator, fie solicitand ajutorul nostru telefonic sau la adresa de e-mail comenzi@novabio.ro. 

Datele personale transmise de client sunt folosite exclusiv acolo unde este strict necesar, pe baza nevoii de cunoastere catre companii care furnizeaza produse si servicii conexe ca Google ads, Google analytics, Facebook, Instagram, agentii media care fac campanii promotionale, furnizori website – de exemplu platforma de gazduire server, servicii de securitate cibernetica, serviciu de procesare plati online, autoritati, avocati, consultanti externi sau unde activitatea Novabio.ro necesita transmiterea acestor date si legea ne oblige sa dezvoluim datele, servicii de livrare, curierat pentru a putea trimite comenzile. Toate aceste date in aceste cazuri vor fi dezvaluite prin acordul clientului, inclusiv in cazul desemnarii de acesta a oricarei alte persoane ce demonstreaza ca actioneaza legal in numele clientului sau acolo unde este interesul legitim Novabio.ro sa raspunda oricaror reclamatii, sa protejeze drepturile companiei, siguranta persoanelor, prevenirea de activitati ilegale, protejarea furnizorilor etc – fara a se limita la acestea. 

Va asiguram de deplinatarea suportului nostru pentru a va respecta dreptul la informare, dreptul la acces date, dreptul la sters date, dreptul la rectificare date, dreptul la restrictionarea datelor (temporar conform GDPR), dreptul la portabilitate, dreptul la opozitie, dreptul de a depune o sesizare la Autoritatea nationale de supraveghere a prelucrarii datelor cu character personal ( str Gheorghe Magheru, nr 28030, sector 1, Bucuresti +40318059211, anspdcp@dataprotection.ro . Novabio.ro nu realizeasa profiluri automate. 

Prelucrarea si pastrarea datelor se face in acord cu perioadele legale maxime stabilite de legile in vigoare, nationale sau Europene. Solicitarile transmise catre Novabio.ro privind politica de confidentialitate si prelucrarea datelor cu caracter personal vor primi raspuns in termen de 30 de zile lucratoare de la solicitare, acest termen putandu-se modifica cu o informare prealabila a clientului. In unele situatii nu vom putea furniza date sau acces la acestea pastrand principale legile si dispozitiile legale. 

Va recomandam sa accesati link-urile de mai jos ce trimit la legislatia dedicata protectiei si prelucrarii datelor cu caracter personal: 

1.         Regulamentul nr.679/2016 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene

2.         Legea nr.506/2004 

3.         Legea nr.677/2001

Va rugam totodata sa cititi mai multe si despre modulele Cookies.

Continuarea navigarii pe site-ul Novabio.ro si folosirea oricarei forme de comunicare cu acesta de catre dvs, reprezinta acceptarea de catre dvs. a acestei Politici de confidentialitate si de prelucrare a datelor personale si a Politicii de utilizare a modulelor Cookies, precum si a termenilor si conditiilor de utilizare. Aceste politici pot fi modificate de societate oricand, fara o informare prealabila, documentele fiind actualizate la discretia Novabio.ro Vom procesa datele dvs personale in masura compatibila cu notificarea de confidentialitate in baza carora au fost colectate, cu exceptia cazului in care avem consimtamantul clientului pentru a fi folosite diferit. 

Email: comenzi@Novabio.ro

Telefon/Whatsapp: 0744025137

Solutionarea online a litigiilor (SOL)

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage